agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Staropolski sos tatarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wspaniały staropolski sos tatarski, który doskonale pasuje do mięs i potraw z grilla. W łatwy sposób przygotujemy smaczny dodatek do potraw.

Staropolski sos tatarski Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Staropolski sos tatarski

 

  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka chrzanu tartego
  • 1 łyżka musztardy
  • ok. 5-6 marynowanych grzybków
  • 2 ogórki kiszone
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Staropolski sos tatarski
Majonez, śmietanę, musztardę i chrzan włożyć do miseczki. Grzybki wyjąć z zalewy i pokroić na małe kawałeczki. Ogórki można obrać, jednak nie koniecznie. Również je pokroić. Jeżeli jednak nie chcemy mieć kawałków ogórka możemy zetrzeć je na tarce. Dodać do miski. Dodać też pieprz i wszystko wymieszać.
Staropolski sos tatarski
Etap 1
Staropolski sos tatarski
Grzybkimarynowane pokroić na mniejsze kawałeczki
Staropolski sos tatarski
Dodać ogórki kiszone i grzybki i wszystko razem wymieszać.

Tagi:

tarta