Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Sos tatarski z kaparami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sos tatarski z marynowany grzybkami, ogórkami i kaparami- idealny dodatek do jajek, pokrojonych w słupki warzyw czy wędlin.

Sos tatarski z kaparami

Składniki:

Sos tatarski z kaparami

 

  • 5 łyżek drobno posiekanych ogórków konserwowych

 

  • 2 łyżki drobno posiekanych marynowanych podgrzybków lub prawdziwków

 

  • 2 jajka ugotowane na twardo

 

 

  • 180 gram majonezu

 

 

Sposób przygotowania:

Sos tatarski z kaparami
Jajka obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach.Dodajemy drobniutko posiekane ogórki, grzyby, kapary oraz majonez. Jeśli nie przepadacie za kaparami, możecie je pominąć, ale polecam Wam dodać choć kilka dla przełamania smaku. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Po przygotowaniu przechowujemy sos tatarski w lodówce przez maksymalnie 3 dni. Jeśli sos lekko ściemnieje z wierzchu, trzeba go trochę przemieszać. Sos stanowi idealny dodatek do ugotowanych na twardo jajek, pokrojonej na plasterki wędliny czy warzyw.