czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Stefania

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

To bardzo szybkie ciasto, doskonałe na podwieczorek.

Stefania

Składniki:

Stefania

 

  • 1l mleka,
  • szkl. cukru,
  • kost. margaryny,
  • szkl. kaszy manny,
  • 2 łyżki kakao,
  • cukier waniliowy,
  • 4 paczki herbatników,
  • 2 łyżki wiórków kokosowych,
  • polewa czekoladowa.

 

 

Sposób przygotowania:

Stefania
Mleko, margarynę, cukier i cukier waniliowy zagotować. Dodać kaszę, gdy zgęstnieje dodać kakao. Blachę wyłożyć herbatnikami, na nie wylać gorącą masę. Na wierzch ułożyć pozostałe herbatniki, polać polewą i posypać wiórkami. Trzymać w lodówce.