AguchaZ

AguchaZ

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

stefanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo szybka do zrobienia,jak zaskoczą nas goście

stefanka

Składniki:

stefanka

 

  • herbatników ,3 żółtka,pół szklanki cukru,5 dag kakao,20dag masła ,polewa czekoladowa, orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

stefanka
żółtka ucieramy z cukrem na gładką masę,dodając stopniowo kakao i zmiękczone masło,wąską foremkę (keksówkę )wykładamy papierem pergaminowym i na dnie układamy warstwę herbatników i posmarować przygotowaną masą,wyrównać powierzchnię i następnie znowu układamy herbatniki-docisnąć żeby krem wypełnił wolne miejsca ,układamy kolejne warstwy aż do wyczerpania składników ,foremkę wstawiamy do lodówki,a kiedy deser zastygnie boki i wierzch posmarować polewą czekoladową i udekorować cząstkami orzechów włoskich

Tagi:

stefanka