Sposób przygotowania:
Stefanka Bogusi
Z podanych składników zagnieć ciasto, podziel na trzy części .Formę (25x40) wyłóż papierem do pieczenia, ciasto rozwałkuj i wyłóż nim formę, piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni, do uzyskania złotego koloru.
Pozostałe dwa placki upiecz osobno ,w ten sam sposób. Mleko zagotuj z cukrem waniliowym, wsyp kaszę maną i gotuj aż masa zgęstnieje, ciągle mieszając. Masę pozostaw do całkowitego ostudzenia. Masło utrzyj z cukrem pudrem ,za pomocą miksera.
Miksując dodawaj po łyżce masy grysikowej. Na końcu dodaj sok wyciśnięty z cytryny. Do formy przełóż pierwszy placek, rozsmaruj połowę masy grysikowej.
Przykryj drugim plackiem, rozsmaruj pozostałą masę grysikową i przykryj trzecim plackiem. Ciasto pozostaw w chłodnym miejscu ,aż placki zmiękną.
Przed podaniem ciasto posyp cukrem pudrem.
Pozostałe dwa placki upiecz osobno ,w ten sam sposób. Mleko zagotuj z cukrem waniliowym, wsyp kaszę maną i gotuj aż masa zgęstnieje, ciągle mieszając. Masę pozostaw do całkowitego ostudzenia. Masło utrzyj z cukrem pudrem ,za pomocą miksera.
Miksując dodawaj po łyżce masy grysikowej. Na końcu dodaj sok wyciśnięty z cytryny. Do formy przełóż pierwszy placek, rozsmaruj połowę masy grysikowej.
Przykryj drugim plackiem, rozsmaruj pozostałą masę grysikową i przykryj trzecim plackiem. Ciasto pozostaw w chłodnym miejscu ,aż placki zmiękną.
Przed podaniem ciasto posyp cukrem pudrem.