Stefanka ma łagodny miodowy smak. Można przygotować ją w wersji bez pieczenia, układając pomiędzy warstwami masy z kaszy manny herbatniki lub podłużne ciasteczka biszkoptowe. Ciasto najlepiej smakuje polane polewą czekoladową przygotowaną z mleka, masła, cukru pudru i kakao. Smacznym wariantem klasycznej miodowej stefanki jest stefanka serowa – przełożona masą z twarogu oraz stefanka budyniowa. 

Polecane przepisy do kategorii Stefanka

Znaleźliśmy 41 przepisów w kategorii Stefanka

Stefanka wg Gosi

Stefanka wg Gosi

gosia p. gosia p.

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Stefanka Bogusi

Stefanka Bogusi

bogusia82 bogusia82

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ciasto "Stefanka"

Ciasto "Stefanka"

MałaMi89 MałaMi89

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Szybka stefanka

Szybka stefanka

dayzi dayzi

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Stefanka inaczej

Stefanka inaczej

IwonaM IwonaM

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Stefanka

Stefanka

Agnieszka 250897 Agnieszka 250897

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Stefanka

Stefanka

jurata jurata

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

stefanka wg vodo

stefanka wg vodo

vodo6565 vodo6565

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Prosta stefanka

Prosta stefanka

dayzi dayzi

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Miodowa stefanka

Miodowa stefanka

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Stefanka z serem

Stefanka z serem

jagienka jagienka

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Stefanka w czekoladzie

Stefanka w czekoladzie

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: