gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Stefanka z musem malinowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowane ciasto z musem malinowym polecam do popołudniowej kawki. Jest łatwe i szybkie w przygotowaniu.

Stefanka z musem malinowym

Składniki:

Stefanka z musem malinowym

 

mus malinowy

  • 110 gram malin
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Stefanka z musem malinowym

ETAP 1:

Stefanka z musem malinowym
Do mleka dodajemy margarynę, cukier, cukier waniliowy i kakao. Doprowadzamy do wrzenia.

Mleko zagotowujemy z margaryną, cukrem, cukrem waniliowym i kakao.

ETAP 2:

Stefanka z musem malinowym
Gęsta masę z kaszy manny wukładamy do naczynia i studzimy.

Do gotującego się mleka, mieszając wsypujemy kaszkę manną. Gotujemy na wolnym ogniu mieszając, aż zgęstnieje. Gorącą masę wykładamy do naczynia i rozsmarowujemy.

Studzimy.

ETAP 3:

Stefanka z musem malinowym
W małym garnuszku podgrzewamy maliny z cukrem.

Do małego garnuszka przekładamy maliny i wsypujemy do nich łyżeczkę cukru. Podgrzewamy na wolnym ogniu mieszając, aż maliny zrobią się na sos, studzimy.

Ciasto z kaszy manny kroimy na kawałki i polewamy sosem malinowym. Dekorujemy owocami malin i małymi bezami.


Tagi:

ciasto