Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Steki mielone z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chcesz zaskoczyć rodzinę lub znajomych ciekawym daniem z mięsa mielonego, przygotuj kotlety według tego przepisu. Zamiast typowych kotletów mielonych przygotuj pieczone kotlety z pieczarkami. Sprawdziłam ten przepis i nie chcę innego.

Steki mielone z pieczarkami

Składniki:

Steki mielone z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Steki mielone z pieczarkami

I

Steki mielone z pieczarkami
przygotowanie mięsa na przygotowanie kotletów.

1. Wszystkie składniki na kotlety przekładam do miski i wyrabiam masę mięsną. Następnie robię płaskie kotlety, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.

II

Steki mielone z pieczarkami
Przygotowanie pierzynki z grzybów pieczarek oraz serka.

2. W tym czasie, co pieką mi się kotlety przygotowuję grzyby. Cebulę obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą. Pod koniec smażenia dodaję serek topiony i smażę do chwili jego rozpuszczenia.
3. Grzyby układam na upieczonych kotletach.

III

4. Gotowe.
5. Smacznego.