Sposób przygotowania:
Mielone z pieczarkami i pekińską
Zmieloną łopatkę przekładamy do garnka, dodajemy sól i pieprz, wbijamy jajko.
Pieczarki ścieramy na tarce na dużych oczkach i dorzucamy do mięsa. Następnie dodajemy kaszę mannę. Kapustę drobno kroimy i również dorzucamy do mięsa. Całość dokładnie wyrabiamy i formujemy tradycyjne kotlety mielone. Obtaczamy je w mące i smażymy z każdej strony do zrumienienia.
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, wrzucamy do garnka i przyprawiamy Kucharkiem. Smażymy przez 5 minut, po czym zalewamy śmietaną wymieszaną z mąką i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut, żeby sos zgęstniał.
Gotowy sos podajemy z mielonymi z pieczarkami i pekińską.
Pieczarki ścieramy na tarce na dużych oczkach i dorzucamy do mięsa. Następnie dodajemy kaszę mannę. Kapustę drobno kroimy i również dorzucamy do mięsa. Całość dokładnie wyrabiamy i formujemy tradycyjne kotlety mielone. Obtaczamy je w mące i smażymy z każdej strony do zrumienienia.
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, wrzucamy do garnka i przyprawiamy Kucharkiem. Smażymy przez 5 minut, po czym zalewamy śmietaną wymieszaną z mąką i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut, żeby sos zgęstniał.
Gotowy sos podajemy z mielonymi z pieczarkami i pekińską.