Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z pieczarkami
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy na patelni i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Pieczarki kroimy w półplasterki i również podsmażamy na patelni, z łyżką masła.
Trzeba je doprawić solą i pieprzem. Pieczarki podobnie jak cebulę odstawiamy do wystygnięcia. Do miski dodajemy mięso, cebulę i pieczarki.
Dodajemy namoczoną i wyciśniętą bułkę, jajko i przyprawy. Wyrabiamy masę.
Próbujemy, czy nie brakuje soli i pieprzu. Formujemy z niej zgrabne kotleciki.
Każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony.
Trzeba je doprawić solą i pieprzem. Pieczarki podobnie jak cebulę odstawiamy do wystygnięcia. Do miski dodajemy mięso, cebulę i pieczarki.
Dodajemy namoczoną i wyciśniętą bułkę, jajko i przyprawy. Wyrabiamy masę.
Próbujemy, czy nie brakuje soli i pieprzu. Formujemy z niej zgrabne kotleciki.
Każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony.
gusia1000