Sposób przygotowania:
Mielone z pieczarkami i szpinakiem
Czerstwą bułkę namoczyć w mleku ewentualnie w wodzie i odcisnąć ją. Potem zmielić ją w maszynce do mięsa razem z cebulą czosnkiem i oczywiście mięsem.
Do tych składników dodać posiekany szpinak i natkę pietruszki. Potem zetrzeć jeszcze pieczarki na grubych oczkach prosto do miski ze składnikami. Dodać do smaku przyprawy i jajka i wyrobić masę.
Z masy formować kotlety, obtoczyć w panierce z bułki tartej i płatków jaglanych.
Na oleju smażyć kotlety do zrumienienia z obu stron.
Podawać z ulubionymi dodatkami, ja podałam z ziemniakami i kiszoną kapustą zasmażaną.
Do tych składników dodać posiekany szpinak i natkę pietruszki. Potem zetrzeć jeszcze pieczarki na grubych oczkach prosto do miski ze składnikami. Dodać do smaku przyprawy i jajka i wyrobić masę.
Z masy formować kotlety, obtoczyć w panierce z bułki tartej i płatków jaglanych.
Na oleju smażyć kotlety do zrumienienia z obu stron.
Podawać z ulubionymi dodatkami, ja podałam z ziemniakami i kiszoną kapustą zasmażaną.
SylaUla
zewa
Dziękuję.