zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

SUPERPRZEPIS

Mielone z pieczarkami i szpinakiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mielone w nowej odsłonie czyli z pieczarkami, szpinakiem i natką pietruszki. Bardzo smaczne nie tylko na ciepło.

Mielone z pieczarkami i szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z pieczarkami i szpinakiem

 

  • 500 g łopatki wieprzowej

 

 

 

 

  • 1 cebula

 

 

  • 1/4 pęczka natki pietruszki

 

  • 100 g czerstwej bułki

 

 

 

 

 

  • 1/2 płatków jaglanych

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone z pieczarkami i szpinakiem
Czerstwą bułkę namoczyć w mleku ewentualnie w wodzie i odcisnąć ją. Potem zmielić ją w maszynce do mięsa razem z cebulą czosnkiem i oczywiście mięsem.

Do tych składników dodać posiekany szpinak i natkę pietruszki. Potem zetrzeć jeszcze pieczarki na grubych oczkach prosto do miski ze składnikami. Dodać do smaku przyprawy i jajka i wyrobić masę.

Z masy formować kotlety, obtoczyć w panierce z bułki tartej i płatków jaglanych.

Na oleju smażyć kotlety do zrumienienia z obu stron.

Podawać z ulubionymi dodatkami, ja podałam z ziemniakami i kiszoną kapustą zasmażaną.
Mielone z pieczarkami i szpinakiem
przygotować wszystkie składniki na kotlety.
Mielone z pieczarkami i szpinakiem
z masy formować kotlety i panierować w panierce
Mielone z pieczarkami i szpinakiem
przygotować wszystkie kotlety do smażenia .
Mielone z pieczarkami i szpinakiem
kotlety smażyć na rumiano z obu stron na oleju