kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 695]

Sucharkowe zapiekanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na małe zapiekanki, które możemy zrobić na sucharkach. Szybkie w przygotowaniu. Polecam na ciepły posiłek.

Sucharkowe zapiekanki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sucharkowe zapiekanki

 

  • 3 sucharki
  • 3 małe plasterki wędliny
  • 1/4 średniej cebuli
  • 2 pieczarki
  • 50 gram papryki
  • 50 gram mozzarelli
  • 3 płaskie łyżeczki ketchupu
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku
  • 1 łyżeczka pokrojonego szczypiorku

Sposób przygotowania:

Sucharkowe zapiekanki
Cebulę i odsączoną z zalewy mozzarellę oraz umytą paprykę i wędlinę kroimy w kosteczkę. Sucharki wkładamy do blaszki i smarujemy ketchupem oraz posypujemy połową pokrojonej mozzarelli.

Następnie układamy : cebulę, pieczarki, paprykę i resztę mozzarelli. Posypujemy solą i pieprzem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.

Dekorujemy pokrojonym na drobno szczypiorkiem.
Sucharkowe zapiekanki
Do blaszki wkładamy sucharki i smarujemy ketchupem.
Sucharkowe zapiekanki
Na posmarowania ketchupem sucharki wkładamy pokrojoną mozzarellę i cebulę.
Sucharkowe zapiekanki
Następnie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pieczarki.
Sucharkowe zapiekanki
Sucharkowe zapiekanki posypujemy pokrojoną w kosteczkę papryką.