Sposób przygotowania:
Ziołowe grzanki z serem mozzarella
1. Chleb tostowy smarujemy cieniutko masłem z obu stron i układamy na blaszce do pieczenia.
2. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę lub ścieramy na tarce o małych oczkach, następnie smarujemy z wierzchu nim grzanki i posypujemy ziołami według uznania.
3. Grzanki pieczemy w temperaturze 180 stopni około 10 minut, aż będą rumiane i chrupiące.
4. Ser mozzarella wyjmujemy z zalewy i osuszamy, kroimy w plasterki i układamy na grzankach, posypujemy ziołami i zapiekamy kilka chwil, aż ser się rozpuści.
5. Grzanki są gotowe do podania. Smacznego.
2. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę lub ścieramy na tarce o małych oczkach, następnie smarujemy z wierzchu nim grzanki i posypujemy ziołami według uznania.
3. Grzanki pieczemy w temperaturze 180 stopni około 10 minut, aż będą rumiane i chrupiące.
4. Ser mozzarella wyjmujemy z zalewy i osuszamy, kroimy w plasterki i układamy na grzankach, posypujemy ziołami i zapiekamy kilka chwil, aż ser się rozpuści.
5. Grzanki są gotowe do podania. Smacznego.