kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Suflet lotaryński

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Słoninę, drobno pokrajaną, przesmażyć. Ser ubić z jajkiem i śmietanką. Doprawić do smaku solą, pieprzem i niewielką ilością

Suflet lotaryński

Składniki:

Suflet lotaryński

 

  • słonina 100 g
  • ementaler tarty 2 filiżanki
  • jajko 1 szt
  • śmietanka 1 filiżanka

Sposób przygotowania:

Suflet lotaryński
Słoninę, drobno pokrajaną, przesmażyć. Ser ubić z jajkiem i śmietanką. Doprawić do smaku solą, pieprzem i niewielką ilością gałki muszkatołowej. Wymieszać z przestudzoną słoniną i napełnić 4 małe zapiekanki wysmarowane masłem. Wstawić do piekarnika na ok. 15 min.

Tagi:

jajko tarta jajka