Sposób przygotowania:
Suflet z fasola szparagową
Umytą, osączoną fasolkę pokrajać na 3-4 centymetrowe kawałki i gotować w niewielkiej ilości wcześniej osolonej wodzie. Następnie cebule należy drobno posiekać lub zetrzeć na tarce, zeszklić na patelni na maśle i wymieszać z ugotowaną fasolką. Całość przyprawić do smaku sola i pieprzem, oprószyć zielem bazylii i przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Na wierch wylać rozbełtane jajka. Naczynie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec, aż jajka się zetną (ok. 10 minut). Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką pietruszki. Jest to znakomita, lekka potrawa dla osób dbających o linię, Serdecznie zapraszam do przyrządzenia tej potrawy szczególnie dla osób, które mają dietę. Smacznego ; )