kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Suflet z pieczarek.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Żeby suflet udał się trzeba pamiętać,aby podczas pieczenia nie zaglądać do piekarnika.

Suflet z pieczarek.

Składniki:

Suflet z pieczarek.

 

  • 500 gram pieczarek
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietany
  • 5 białek
  • 3 stołowe łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Suflet z pieczarek.
Pieczarki gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu i odsączeniu z wody miksujemy z 1/2 szklanki słodkiej śmietany.Białka ubijamy na sztywno z 3 stołowymi łyżkami cukru pudru.Po ubiciu białka dodajemy do zmiksowanych pieczarek ze śmietaną..Delikatnie wymieszać i przełożyć do foremek.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika w 180 stopniach i pieczemy przez około 20-25 minut.Po upieczeniu suflet podajemy na ciepło.