Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Cukierki bananowe w francuskim cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne cukierki z francuskiego ciasta podane z bananami

Cukierki bananowe w francuskim cieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukierki bananowe w francuskim cieście

 

  • ciasto francuskie
  • 2 banany
  • cukier waniliowy
  • woda

Sposób przygotowania:

Cukierki bananowe w francuskim cieście
Ciasto francuskie dzielimy na prostokąty. Banany obieramy i kroimy w mniejsze cząstki, które należy umieścić na cieście francuskim. Każdego banana posypujemy cukrem waniliowym, Ciasto zawijamy, zakręcając brzegi co stworzy nam cukiereczki, Smarujemy wodą. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 17 minut do zarumienienia ciasta.
Cukierki bananowe w francuskim cieście
ciasto francuskie kroimy na prostokąty średniej wielkości
Cukierki bananowe w francuskim cieście
banany obieramy i kroimy w cząstki, układamy na cieście
Cukierki bananowe w francuskim cieście
każdego banana posypujemy cukrem waniliowym
Cukierki bananowe w francuskim cieście
banany zawijamy ciastem tworząc cukiereczki

Tagi:

ciasto