Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Surówka czerwona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Czerwona surówka do obiadu mięsnego z czerwonej kapusty i pora omaszczona majonezem. Surówka smakuje dużo lepiej na następny dzień.

Surówka czerwona Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka czerwona

 

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1 por
  • 1 cebula
  • majonez
  • sól,pieprz
  • cukier
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Surówka czerwona
Z czerwonej kapusty ściągnąć pierwsze liście , przeciąć na pół i zetrzeć do większej miski na tarce o dużych oczkach. Z pora ściągnąć pierwszego liścia przekroić na pół i pokroić go w pół plasterki, dodać do kapusty czerwonej . Cebulę obrać , drobno posiekać i dodać do warzyw , wymieszać i skroplić sokiem z cytryny. Dodać 1-2 łyżki majonezu i doprawić solą,pieprzem i cukrem.
Surówka czerwona
Z czerwonej kapusty ściągnąć pierwsze liście , przeciąć na pół i zetrzeć do większej miski na tarce o dużych oczkach
Surówka czerwona
Z pora ściągnąć pierwszego liścia przekroić na pół i pokroić go w pół plasterki, dodać do kapusty czerwonej .
Surówka czerwona
Dodać jedną lub dwie łyżki majonezu i wymieszać
Surówka czerwona
Surówkę doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem