nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Surówka do obiadu z korniszonami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka i smaczna surówka obiadowa. Idealnie pasuje jako dodatek do kotlecików podanych z ziemniakami lub frytkami. Nie wymaga wielu składników. Dzięki temu, że jest kolorowa, polubią ją także dzieci.

Surówka do obiadu z korniszonami

Składniki:

Surówka do obiadu z korniszonami

 

  • 1/2 słoika korniszonów
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 niewielkiej cebuli
  • 1 pomidor
  • sól, pieprz, cukier,
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Surówka do obiadu z korniszonami
1. Korniszony wyciągamy z zalewy i kroimy je w plasterki, bądź półplasterki. Cebulkę bardzo drobno siekamy i dodajemy do ogórków. Paprykę razem z pomidorem (ja odrzuciłam gniazda nasienne) kroimy w kostkę, a następnie dodajemy do reszty składników. 2. Wszystko mieszamy, po czym doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dodajemy łyżkę oleju i dokładnie łączymy składniki. Surówkę najlepiej podać od razu.