eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Surówka Eli z czerwonej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam surówkę z czerwonej kapusty z marchewką i cebulką. Kapustę zmacerowałam solą i sokiem z cytryny.

Surówka Eli z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka Eli z czerwonej kapusty

warzywa

  • 1/4 średniej czerwonej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 średnia cebula

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Surówka Eli z czerwonej kapusty

przygotowanie składników

Surówka Eli z czerwonej kapusty
Po usunięciu zwiędłych liści poszatkować kapustę.

Z kapusty usunąć zwiędłe liście. Kapustę drobno poszatkować.

przygotowanie składników cd

Surówka Eli z czerwonej kapusty
Obraną z łupinek cebulę drobniutko pokroić.

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę.

przygotowanie składników cd

Surówka Eli z czerwonej kapusty
Obrane i opłukane marchewki zetrzeć na tarce z małymi oczkami.

Marchewki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce z małymi oczkami.

przygotowanie surówki

Surówka Eli z czerwonej kapusty
Do zmacerowanej solą i sokiem z cytryny kapusty dodać pozostałe składniki i wymieszać.

Do miski włożyć poszatkowaną kapustę dodać sól, sok z cytryny i wymieszać.

Odłożyć kapustę na 30 minut. Dodać pozostałe składniki i wymieszać.

Smacznego!