Sposób przygotowania:
Surówka Eli z kapusty z rodzynkami i orzechamiprzygotowanie składników
 
Kapustę obrać ze zwiędłych liści i drobno poszatkować.
przygotowanie składników cd
 
Cebulę obrać z łupinek i drobno pokroić.
przygotowanie składników cd
 
Marchewki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
przygotowanie składników cd
 
Łuskane orzechy grubo posiekać.
przygotowanie składników cd
 
Przygotować rodzynki.
przygotowanie surówki
 
Do kapusty dodać płaską łyżeczkę soli, wymieszać i odstawić na pół godziny. 
Do kapusty dodać marchew, cebulę, rodzynki, orzechy, cukier, sok z cytryny i olej. 
Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać. Smacznego!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
gusia1000