eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1445]

Surówka Eli z kapusty z rodzynkami i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam surówkę z białej kapusty z rodzynkami i orzechami włoskimi.Surówka wyszła bardzo dobra.

Surówka Eli z kapusty z rodzynkami i orzechami

Składniki:

Surówka Eli z kapusty z rodzynkami i orzechami

warzywa

  • 1/2 małej główki białej kapusty
  • 1 mała cebula
  • 2 marchewki

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Surówka Eli z kapusty z rodzynkami i orzechami

przygotowanie składników

Surówka Eli z kapusty z rodzynkami i orzechami
Obraną ze zwiędłych liści kapustę drobno poszatkować.

Kapustę obrać ze zwiędłych liści i drobno poszatkować.

przygotowanie składników cd

Surówka Eli z kapusty z rodzynkami i orzechami
Obraną z łupinek cebulę pokroić w drobną kostkę.

Cebulę obrać z łupinek i drobno pokroić.

przygotowanie składników cd

Surówka Eli z kapusty z rodzynkami i orzechami
Obrane i opłukane marchewki zetrzeć na tarce.

Marchewki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

przygotowanie składników cd

Surówka Eli z kapusty z rodzynkami i orzechami
Wyłuskane orzechy włoskie grubo posiekać.

Łuskane orzechy grubo posiekać.

przygotowanie składników cd

Surówka Eli z kapusty z rodzynkami i orzechami

Przygotować rodzynki.

przygotowanie surówki

Surówka Eli z kapusty z rodzynkami i orzechami

Do kapusty dodać płaską łyżeczkę soli, wymieszać i odstawić na pół godziny.

Do kapusty dodać marchew, cebulę, rodzynki, orzechy, cukier, sok z cytryny i olej.

Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać. Smacznego!