Sposób przygotowania:
Surówka z selera
Orzechy włoskie najlepiej uprażyć na suchej patelni ostudzić pokroić na mniejsze kawałki, ale można też dodać nieprażone.
Najpierw myjemy seler obieramy ze skórki. Seler ścieramy na tarce na średnich oczkach. Starty seler dajemy do miski zalewamy wrzątkiem na moment, odsączamy można przelać zimną wodą. Obieramy jabłka i ścieramy na tarce mieszamy z zimnym selerem skrapiamy sokiem cytrynowym.
Obieramy marchewkę i też ścieramy na tarce . Dodajemy do selera. Koperek siekamy i dodajemy do selera.
Do warzyw dodajemy sól, pieprz i czubricę zieloną i olej mieszamy. Na koniec dodajemy orzechy i żurawinę jeszcze raz delikatnie mieszamy. Żurawinę można też najlepiej namoczyć razem z selerem.
POLECAM.
Najpierw myjemy seler obieramy ze skórki. Seler ścieramy na tarce na średnich oczkach. Starty seler dajemy do miski zalewamy wrzątkiem na moment, odsączamy można przelać zimną wodą. Obieramy jabłka i ścieramy na tarce mieszamy z zimnym selerem skrapiamy sokiem cytrynowym.
Obieramy marchewkę i też ścieramy na tarce . Dodajemy do selera. Koperek siekamy i dodajemy do selera.
Do warzyw dodajemy sól, pieprz i czubricę zieloną i olej mieszamy. Na koniec dodajemy orzechy i żurawinę jeszcze raz delikatnie mieszamy. Żurawinę można też najlepiej namoczyć razem z selerem.
POLECAM.
gusia1000