jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Surówka z cykorii z prażonymi orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Wiosenna surówka z cykorii z nutą fenkuła (kopru włoskiego) oraz prażonymi orzechami. Możesz podać ją jako dodatek do dania mięsnego lub ryby.

Surówka z cykorii z prażonymi orzechami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z cykorii z prażonymi orzechami

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z cykorii z prażonymi orzechami
Orzechy laskowe upraż w piekarniku lub na suchej patelni. Odstaw do ostudzenia.

Umyj warzywa i jabłko. Jabłko obierz ze skórki i zetrzyj w łezkę wprost do miski. Cykorie przekrój wzdłuż na połówki i wykrój gorzkie środki. Pokrój w paseczki i dodaj do miski. Pokrój drobno fenkuła.

Do słoiczka wlej jogurt, dopraw go solą, pieprzem i miodem - zakręć słoik po czym energicznie wstrząsaj. Gdy składniki się połączą polej surówkę sosem.

Wymieszaj. Na końcu dodaj uprażone orzechy.
Surówka z cykorii z prażonymi orzechami
Orzechy laskowe upraż w piekarniku lub na suchej patelni. Odstaw do ostudzenia.
Surówka z cykorii z prażonymi orzechami
Jabłko obierz ze skórki i zetrzyj w łezkę wprost do miski.
Surówka z cykorii z prażonymi orzechami
Do słoiczka wlej jogurt, dopraw go solą, pieprzem i miodem - zakręć słoik po czym energicznie wstrząsaj. Gdy składniki się połączą polej surówkę sosem.