Sposób przygotowania:
Surówka z cykorii z prażonymi orzechami
Orzechy laskowe upraż w piekarniku lub na suchej patelni. Odstaw do ostudzenia.
Umyj warzywa i jabłko. Jabłko obierz ze skórki i zetrzyj w łezkę wprost do miski. Cykorie przekrój wzdłuż na połówki i wykrój gorzkie środki. Pokrój w paseczki i dodaj do miski. Pokrój drobno fenkuła.
Do słoiczka wlej jogurt, dopraw go solą, pieprzem i miodem - zakręć słoik po czym energicznie wstrząsaj. Gdy składniki się połączą polej surówkę sosem.
Wymieszaj. Na końcu dodaj uprażone orzechy.
Umyj warzywa i jabłko. Jabłko obierz ze skórki i zetrzyj w łezkę wprost do miski. Cykorie przekrój wzdłuż na połówki i wykrój gorzkie środki. Pokrój w paseczki i dodaj do miski. Pokrój drobno fenkuła.
Do słoiczka wlej jogurt, dopraw go solą, pieprzem i miodem - zakręć słoik po czym energicznie wstrząsaj. Gdy składniki się połączą polej surówkę sosem.
Wymieszaj. Na końcu dodaj uprażone orzechy.