WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2020]

Surówka obiadowa z pasternakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka, prosta do zrobienia, zdrowa surówka obiadowa z kapusty pekińskiej, marchewki, pora, jabłka i pasternaku.

Surówka obiadowa z pasternakiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Surówka obiadowa z pasternakiem

 

  • 2-3 liście kapusty pekińskiej
  • Kawałek pora białej części
  • 1/4 jabłka
  • 0,5 marchewki
  • 0,5 korzenia pasternaku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka obiadowa z pasternakiem

ETAP 1:

Kapustę pekińską (tylko zielone części liści) drobno poszatkować i przełożyć do miski. Pora drobno pokroić i dodać do kapusty. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Również dodać do kapusty.

Marchew i pasternak obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać do reszty składników. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z sokiem z cytryny i majonezem.

Podawać po schłodzeniu jako dodatek do obiadu.

Surówka obiadowa z pasternakiem
Wszystkie składniki surówki wymieszane z przyprawami i majonezem
Surówka obiadowa z pasternakiem
Marchew i pasternak starte na tarce i dodane do miski
Surówka obiadowa z pasternakiem
Starte jabłko dodane do pora i kapusty pekińskiej
Surówka obiadowa z pasternakiem
Pokrojony drobno por dodany do kapusty pekińskiej
Surówka obiadowa z pasternakiem
Pokrojona kapusta pekińska wrzucona do miski