Sposób przygotowania:
Surówka z cykorii, jabłka i pomarańczy
Cykorię dzielimy na liście i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody.
Z cykorii wycinamy głąb i kroimy na drobno, przekładamy do miski i posypujemy cukrem.
Mieszamy i odstawiamy.
W tym czasie jabłko myjemy i obieramy, ścieramy na tarce na tarce.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pomarańczę obieramy ze skórki i dzielimy na cząstki. Wyjmujemy miąższ.
Składniki na sos wkładamy do kubka i mieszamy.
Cykorię odciskamy z płynu i wkładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki.
Z cykorii wycinamy głąb i kroimy na drobno, przekładamy do miski i posypujemy cukrem.
Mieszamy i odstawiamy.
W tym czasie jabłko myjemy i obieramy, ścieramy na tarce na tarce.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pomarańczę obieramy ze skórki i dzielimy na cząstki. Wyjmujemy miąższ.
Składniki na sos wkładamy do kubka i mieszamy.
Cykorię odciskamy z płynu i wkładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki.
Doprawiamy do smaku i mieszamy.