slodkieokruszki

slodkieokruszki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Surówka obiadowa z ogórka kwaszonego i rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 110
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Uwielbiam szybki surówki obiadowe. Jedną z moich ulubionych jest ta z ogórka kwaszonego i rzodkiewki. Prostota i smak.

Surówka obiadowa z ogórka kwaszonego i rzodkiewki

Składniki:

Surówka obiadowa z ogórka kwaszonego i rzodkiewki

 

  • 7 ogórków kwaszonych (mniejszych)
  • 3 duże rzodkiewki
  • 1 mała cebulka
  • szczypta soli ziołowej
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka obiadowa z ogórka kwaszonego i rzodkiewki
Najpierw obieram cebulę i drobno ją kroję. Następnie do miseczki z cebulą dodaję pokrojone w kostkę ogórki kwaszone oraz pokrojoną w kostkę rzodkiewkę.

Całość doprawiam do smaku solą ziołową i dodaję oliwę z oliwek, mieszam. Na koniec doprawiam pieprzem i opcjonalnie solą, znów oczywiście mieszając.

Surówkę schładzam w lodówce przez 15-20 minut przed podaniem.