kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 422]

Surówka obiadowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z kapusty pekińskiej z różnymi dodatkami jest bardzo zdrowym dodatkiem do obiadu. Szybka i łatwa w przygotowaniu.

Surówka obiadowa Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Surówka obiadowa

 

Sposób przygotowania:

Surówka obiadowa
Liście kapusty myjemy, odsączamy z wody. W międzyczasie obieramy cebulę z łusek i kroimy w kostkę. Ogórek myjemy i kroimy w półplasterki, a ogórki kiszone, a plasterki.

Pomidor myjemy i kroimy w małe cząstki. Jabłko myjemy i kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny.

Kapustę też kroimy drobno.

Wszystkie pokrojone warzywa przekładamy do miski i przyprawiamy: solą, pieprzem, oliwą, cukrem i sokiem z cytryny.
Surówka obiadowa
kapustę pekińską drobno pokroić i włożyć do miski
Surówka obiadowa
ogórka kroimy w półplastry i przekładamy do miski
Surówka obiadowa
pomidor kroimy w cząstki i przekładamy do miski
Surówka obiadowa
pokrojoną cebulę również przekładamy do miski
Surówka obiadowa
poktojone warzywa przyprawiamy do smaku imieszamy