zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2399]

Surówka obiadowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Kolorowa i zdrowa surówka do drugich dań obiadowych ale i świetnie nadaje się też do mięs lub ryb z grilla. Surówka jest prosta w wykonaniu. Zapraszam do przetestowania przepisu.

Surówka obiadowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka obiadowa

 

  • 1/4 kapusty pekińskiej
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 cebula
  • 1/4 korzenia selera
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Do smaku :
  • sól
  • pieprz czarny
  • cukier
  • ocet czosnkowy
  • 4 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Surówka obiadowa
Kapustę poszatkować. Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Selera po obraniu i umyciu zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokroić w paseczki. Cebulę pokroić na ćwiartki a potem w plasterki. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać posiekaną natkę i przyprawy do smaku i wymieszać surówkę. Odstawić ją na kilka minut aby smaki się dobrze przegryzły, w razie potrzeby jeszcze doprawić.
Surówka obiadowa
do miski wrzucić wszystkie przygotowane skladniki
Surówka obiadowa
a potem wymieszać surówkę po doprawieniu do smaku