kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Surówka ogórkowo-brzoskwiniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Surówka ogórkowo-brzoskwiniowa dobrze pasuje do pieczonego kurczaka.

Surówka ogórkowo-brzoskwiniowa

Składniki:

Surówka ogórkowo-brzoskwiniowa

 

  • 2 porcje:
  • 2 brzoskwinie
  • 1 ogórek
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka stołowa octu
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki stołowe oleju
  • 2 łyżki stołowe koniaku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka ogórkowo-brzoskwiniowa
Z brzoskwiń wyjąć pestki, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Ogórek obrać i również pokroić w kostkę. Z octu, przecieru, miodu i oleju zrobić sos, doprawić solą, pieprzem i koniakiem, zmieszać z ogórkiem i brzoskwiniami.