mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Surówka rzodkiewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybka, prosta i smaczna surówka do obiadu

Surówka rzodkiewkowa

Składniki:

Surówka rzodkiewkowa

 

  • pęczek rzodkiewek
  • mała cebulka
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki octu winnego lub soku z cytryny
  • 3 łyżki śmietany 18%

Sposób przygotowania:

Surówka rzodkiewkowa
Rzodkiewki myję, obieram z liści i ścieram na tarce na dużych oczkach. Cebulkę obieram, drobno siekam. W miseczce mieszam śmietanę, sól, pieprz, cukier i ocet winny. Sos dokładnie łączę ze startą rzodkiewką i cebulką. W razie czego doprawiam jeszcze do smaku przyprawami. Podaję do obiadu jako dodatek.