p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Surówka wielowarzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolorowa surówka wielowarzywna urozmaici każde drugie danie

Surówka wielowarzywna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka wielowarzywna

 

  • 1/2 małej kapusty pekińskie
  • 1 mały por
  • kawałek marchewki
  • 1/5 czerwonej papryki
  • 1 kopiasta łyżka majonezu
  • pieprz kolorowy do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka wielowarzywna
Połówkę małej kapusty pekińskiej kroimy w piórka, por kroimy wzdłuż, a następnie w plasterki. Wsypujemy warzywa do miski. Marchewkę trzemy na tarce jarzynowej o dużych oczkach bezpośrednio do miski. Czerwoną paprykę kroimy w małe słupki i dodajemy do reszty. Do miski wkładamy również kopiastą łyżkę majonezu, doprawiamy pieprzem kolorowym i całość dokładnie mieszamy aby wszystkie składniki sie połączyły. Surówka jest doskonałym dodatkiem do drugich dań.
Surówka wielowarzywna
cztery podstawowe składniki surówki wielowarzywnej
Surówka wielowarzywna
Połówkę małej kapusty pekińskiej kroimy w piórka, por kroimy wzdłuż, a następnie w plasterki
Surówka wielowarzywna
Marchewkę trzemy na tarce jarzynowej o dużych oczkach bezpośrednio do miski
Surówka wielowarzywna
Czerwoną paprykę kroimy w małe słupki i dodajemy do reszty. Do miski wkładamy również kopiastą łyżkę majonezu