agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Surówka wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka kolorowa - bomba witaminowa

Surówka wiosenna Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka wiosenna

 

  • kapusta biała 0,5 szt
  • marchewka 2 szt
  • natka pietruszki 4 gałązki
  • ocet jabłkowy 3 łyżki
  • olej 3 łyżki
  • cukier 1 szczypta
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • czosnek 1 ząbek

Sposób przygotowania:

Surówka wiosenna
Przygotować niezbędne składniki na surówkę. Kapustę umyć bardzo dokładnie pod bieżącą wodą, osuszyć, poszatkować drobno nożem. Marchew oczyścić,umyć i zetrzeć na tarce o grubych otworach.Wymieszać marchew z kapustą. W dalszej kolejności należy natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać. Wymieszać ze sobą dokładnie wszystkie składniki. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do pozostałych składników. Dodać ocet jabłkowy, olej, cukier, sól i pieprz.. Wymieszać dokładnie składniki surówki. Serwować do dań obiadowych.
Surówka wiosenna
Surówka kolorowa - bomba witaminowa , małokaloryczna