oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Surówka wiosenna 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka podawać na wiosnę...

Surówka wiosenna 2.

Składniki:

Surówka wiosenna 2.

 

  • 1 duża sałata
  • 4 małe pomidory
  • 1 ogórek
  • 6 jajek na twardo
  • 5 dag pieczarek (obrać, pokroić w paseczki i skropionych sokiem z cytryny)
  • posiekana zielona pietruszka
  • sos winaigrette (można kupić opakowanie)

Sposób przygotowania:

Surówka wiosenna 2.
Sałatę i pomidory starannie umyć i osuszyć w ściereczce. Listki dokładnie umytej sałaty porozrywać na kawałki. Jajka pokrajać w ćwiartki, a pomidory - w plastry. Na salaterce ułożyć listki sałaty, jajka, plastry pomidorów i niezbyt cienko pokrajane krążki obranego ogórka. Posypać pieczarkami i zalać sosem vinaigrette.