KingaKosmala13

KingaKosmala13

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 58]

Surówka z białą rzodkwią i kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówkę z białej rzodkwi podaje w liściach czerwonej kapusty.

Surówka z białą rzodkwią i kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z białą rzodkwią i kapustą

 

  • pół główki czerwonej kapusty
  • pół długiej białej rzodkwi
  • pół cytryny
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól

Sposób przygotowania:

Surówka z białą rzodkwią i kapustą
Kapustę czerwoną obieramy z dwóch wierzchnich liści-odkładamy .Następnie szatkujemy drobno.Przekładamy do miski solimy.wyciskamy sok z połówki cytryny i mieszamy.Białą rzodkiew ścieramy na tarce na dużych oczkach i dodajemy do kapusty.Składniki mieszamy,na koniec dolewamy łyżkę oliwy z oliwek i 2 łyżki octu balsamicznego ,mieszamy.Surówkę nakładamy do liści z czerwonej kapusty.GOTOWE
Surówka z białą rzodkwią i kapustą
Produkty potrzebne do wykonania surówki.
Surówka z białą rzodkwią i kapustą
Czerwona kapuste szatkujemy jak najdrobniej.
Surówka z białą rzodkwią i kapustą
Poszatkowaną kapustę solimy,skarpiamy sokiem z połówki cytryny i dodajemy startą rzodkiew.Mieszamy
Surówka z białą rzodkwią i kapustą
Kapustę i rzodkiew doprawiamy łyzką oliwy z oliwek i 2 łyżkami octu balsamicznego.

Tagi:

kapusta