grzemin

grzemin

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Surówka z białej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka nadaje się do wszystkich dań mięsnych

Surówka z białej kapusty

Składniki:

Surówka z białej kapusty

 

  • 1/4 główki białej kapusty
  • 1 cebula (może być żółta lub czerwona)
  • 2 marchewki
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz, cukier
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego ( polecam jogurt bez cukru)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty
Kapustę drobno szatkujemy, marchewki obieramy i ścieramy na tarce do warzyw o dużych otworach. Obraną cebulę drobno kroimy. Wszystkie pokrojone warzywa razem mieszamy w salaterce, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem do smaku. Następnie majonez łączymy z jogurtem naturalnym, dodajemy sok z cytryny, mieszamy i polewamy surówkę. Na koniec posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki. Odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki.

Tagi:

beza bezy kapusta