pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Surówka z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

ocet balsamiczny fajnie uzupełnia się ze smakiem kapusty

Surówka z białej kapusty

Składniki:

Surówka z białej kapusty

 

  • 1 kapusta biała,
  • 1 pęczek koper świeży,
  • 2 łyżki ocet balsamiczny,
  • 2 marchewka,
  • 2 łyżki Olej z pestek winogron,
  • 1 szczypta cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty
Kapustę szatkujemy, marchew trzemy na średnich oczkach tarki. Warzywa łączymy w dużej misce. Koperek siekamy. Do oleju dodajemy ocet balsamiczny, koperek i szczyptę cukru. Mieszamy i tak przygotowanym sosem polewamy warzywa. Jeszcze tylko odstawiamy na kilka minut w chłodne miejsce i gotowe.