Sposób przygotowania:
Pyszna jesienna surówka z białej kapusty
Obraną marchewkę, seler korzeń pokroić w cienką kostkę do naczynia. Nożyczkami tnę drobno opłukany por i zostawić na później. Kapustę białą drobno pokroić nożem, wszystko w misce wymieszać z solą i odstawić na 30 minut, z 2x w tym czasie wymieszać.
Po tym czasie odcisnąć kapustę z puszczonego soku i dać do miski. Dodać pocięty por, cukier, pieprz mielony, sok z cytryny, pokruszoną ostrą papryczkę (mini papryczki kupione latem w doniczkach na jesieni odcinam i suszę na kaloryferze i do słoiczka), ocet winny, olej rzepakowy i wszystko dokładnie wymieszać.
Odstawić na 30 minut i surówka gotowa do jedzenia.
Po tym czasie odcisnąć kapustę z puszczonego soku i dać do miski. Dodać pocięty por, cukier, pieprz mielony, sok z cytryny, pokruszoną ostrą papryczkę (mini papryczki kupione latem w doniczkach na jesieni odcinam i suszę na kaloryferze i do słoiczka), ocet winny, olej rzepakowy i wszystko dokładnie wymieszać.
Odstawić na 30 minut i surówka gotowa do jedzenia.
Czekoladka 2
ziutula