agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Surówka z białej kapusty do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna sałatka w majonezie z kapustą młoda i marchewką

Surówka z białej kapusty do obiadu

Składniki:

Surówka z białej kapusty do obiadu

 

  • marchew 1 sztuka
  • kapusta biała 0,5 sztuki
  • koperek 5 gałązek
  • natka pietruszki 5 gałązek
  • sól 0,5 łyżeczki
  • pieprz 0,5 łyżeczki
  • zioła prowansalskie 1 szczypta
  • majonez 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty do obiadu
Przygotować niezbędne składniki na surówkę. Marchew i kapustę młodą dokładnie oczyścić i usunąć części niejadalne. Umyć warzywa w dużej ilości zimnej wody. Kapustę poszatkować drobno i oprószyć solą, marchew zetrzeć na tarce o grubych otworach, wymieszać składniki. Opłukać natkę pietruszki koper, posiekać drobno i dodać do surówki, dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie, wymieszać dokładnie warzywa z przyprawami i z zieleniną, następnie całość wymieszać z majonezem. Udekorować gałązkami kopru oraz wyciąć z rzodkiewek kwiatki i udekorować surówkę. Podawać do obiadu .

Tagi:

zioła kapusta