gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Surówka z białej kapusty, rzepy i rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowaną surówkę podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - szybka i łatwa w przygotowaniu, a do tego smaczna.

Surówka z białej kapusty, rzepy i rzodkiewki

Składniki:

Surówka z białej kapusty, rzepy i rzodkiewki

 

  • 1/4 główki białej kapusty
  • 120 gram rzepy
  • 3 -4 duże rzodkiewki
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 4 gałązki koperku
  • sól
  • pieprz
  • 1-2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty, rzepy i rzodkiewki

ETAP 1:

Surówka z białej kapusty, rzepy i rzodkiewki
Do większej miski szatkujemy białą kapustę.

Kapustę szatkujemy do miski.

ETAP 2:

Surówka z białej kapusty, rzepy i rzodkiewki
Do kapusty trzemy rzodkiewkę oraz rzepę.

Rzodkiewkę oraz kawałek rzepy trzemy na tarce o dużych oczkach., dodajemy do kapusty.

ETAP 3:

Surówka z białej kapusty, rzepy i rzodkiewki
Do kapusty dodajemy drobno posiekaną natkę i koperek.

Następnie dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki oraz koperek.

Całość przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i polewamy oliwą. Dokładnie mieszamy.

Gotową surówkę wykładamy na półmisek.