gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 668]

Surówka z czerwonej kapusty, pora i jabłka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna surówka z czerwonej kapusty, pora i jabłka polana sosem majonezowo-musztardowo-miodowym. Polecam.

Surówka z czerwonej kapusty, pora i jabłka

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty, pora i jabłka

 

  • Pół główki czerwonej kapusty,
  • 1 średni por,
  • 1 duże jabłko,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 3-4 łyżki majonezu,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • szczypta imbiru mielonego

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty, pora i jabłka
Kapustę czerwoną szatkujemy i posypujemy solą. Mieszamy.

Por kroimy na plasterki i sparzamy wrzątkiem. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę.

Łączymy ze sobą warzywa i jabłko. Mieszamy.

Majonez łączymy z pozostałymi składnikami, dokładnie mieszamy. Polewamy warzywa. Mieszamy dokładnie.

Podajemy do dań obiadowych lub jako przystawka.

Smacznego.