marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Surówka z białej rzepy i papryki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Warzywa oczyścić,opłukać oraz zetrzeć na tarce,wrzucić do salaterki,polać olejem lnianym,skropić sokiem,doprawić i wymieszać.Podawać.

Surówka z białej rzepy i papryki.

Składniki:

Surówka z białej rzepy i papryki.

 

Sposób przygotowania:

Surówka z białej rzepy i papryki.
Korzeń białej rzepy,przekroić w poprzek wpół,opłukać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub hebelku,paprykę po umyciu i usunięciu gniazd nasiennych podobnie zetrzeć,wrzucić do salaterki starte jarzyny,wlać trzy łyżki oleju lnianego,skropić sokiem wyciśniętym z cytryny,usuwając pestki.Doprawić solą i pieprzem,wymieszać i podawać do drugich dań,a także spożywać jako przekąskę.

Tagi:

papryka