agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Surówka z brzoskwiniami i rodzynkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny dodatek czyli surówka z białej kapusty.

Surówka z brzoskwiniami i rodzynkami.

Składniki:

Surówka z brzoskwiniami i rodzynkami.

 

  • 400 g kapusty białej
  • 50 g rodzynków
  • 2 morele
  • 1 kieliszek białego wytrawnego wina
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, cukier
  • sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z brzoskwiniami i rodzynkami.
Z kapusty usunąć brzydkie i zniszczone liście i głąb, opłukać i poszatkować, na koniec posypać solą i odstawić na 20 minut. Z brzoskwiń usunąć pestki i pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć wrzątkiem i wymieszać z kapustą , brzoskwiniami, majonezem i winem. Na koniec doprawić do smaku solą, cukrem, i sokiem z cytryny. Przełożyć na miseczkę.