WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 976]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna surówka obiadowa o bardzo ładnym kolorze na bazie czerwonej kapusty z dodatkiem jabłka, cebulki i chrzanu.

Surówka z czerwonej kapusty Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • pół główki czerwonej kapusty
  • 2 małe cebule czerwone (wielkości piłeczki do ping-ponga)
  • 1 jabłko
  • 0,5 łyżki posiekanego koperku (u mnie mrożony)
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz
  • ok. 2 łyżki majonezu
  • pół łyżki chrzanu

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty

ETAP 1:

Kapustę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Następnie przełożyć na sito i sparzyć wrzątkiem. Przestudzić.

Jabłko i cebulę obrać i zetrzeć również na dużych oczkach. Dodać do kapusty. Polać sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.

Dodać posiekany koperek i wymieszać wszystko z majonezem i chrzanem.

Surówka z czerownej kapusty
Surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem jabłka cebulki i chrzanu