Sposób przygotowania:
Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę czerwoną poszatkować lub drobno i cienko pokroić ostrym nożem, kapustę sparzyć wrzącą wodą, odstawić na 10 minut i wylać na durszlak do odcieknięcia wody.
Kapustę przełożyć do miski, dodać pokrojoną drobno cebulę, pokrojone drobno jabłko bez skórki.
Dodać cukier, cynamon, ocet jabłkowy, sól, olej rzepakowy smak chili.
Wszystko dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na 30 minut aby smaki się przegryzły.
Kapustę przełożyć do miski, dodać pokrojoną drobno cebulę, pokrojone drobno jabłko bez skórki.
Dodać cukier, cynamon, ocet jabłkowy, sól, olej rzepakowy smak chili.
Wszystko dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na 30 minut aby smaki się przegryzły.