ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1008]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna, zdrowa, surówka z czerwonej kapusty, można łączyć z wieloma różnymi dodatkami do wielu dań obiadowych i nie tylko.

Surówka z czerwonej kapusty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • kapusta czerwona mała 1 sztuka,
  • cebula 1 sztuka,
  • jabłko 1 sztuka,
  • cynamon 3/4 łyżeczki,
  • cukier 2 łyżki,
  • sół 1 łyżeczka,
  • olej rzepakowy smak chili 4 łyżki,
  • ocet jabłkowy 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę czerwoną poszatkować lub drobno i cienko pokroić ostrym nożem, kapustę sparzyć wrzącą wodą, odstawić na 10 minut i wylać na durszlak do odcieknięcia wody.

Kapustę przełożyć do miski, dodać pokrojoną drobno cebulę, pokrojone drobno jabłko bez skórki.

Dodać cukier, cynamon, ocet jabłkowy, sól, olej rzepakowy smak chili.

Wszystko dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na 30 minut aby smaki się przegryzły. 
Surówka z czerwonej kapusty
Jeśli mamy młodą czerwoną kapustę to nie trzeba jej sparzać, tylko posolić i odcisnąć nadmiar wody.
Surówka z czerwonej kapusty
Z cynamonem i jabłkiem kapusta czerwona smakuje wybornie.

Tagi:

surówka