Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna surówka zarówno do dań obiadowych jak i kolacyjnych...

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • jabłka - 2 szt
  • cebula - 1 szt
  • cytryna - 1 szt
  • oliwa - 1-2 łyżki
  • sól
  • cukier
  • zielenina (pietruszka, koperek lub por)
  • kapusta czerwona - 500 g

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę oczyścić, poszatkować, sparzyć. Skropić sokiem z cytryny. Cebulę posiekać. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę wymieszać z jabłkami i cebulą. Zieleninę rozdrobnić. Sałatkę przyprawić sokiem z cytryny, oliwą, solą oraz cukrem. Udekorować zieleniną.