Sposób przygotowania:
Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować .
Posypać solą , wymieszać, odstawić na min 2 godziny do lodówki.
Cebulę obrać, pokroić w małą kostkę.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Składniki sałatki wymieszać razem doprawiając octem, cukrem i pieprzem ( ew. dosypać soli )
Odstawić ponownie do lodówki na 10-15 min.
Posypać solą , wymieszać, odstawić na min 2 godziny do lodówki.
Cebulę obrać, pokroić w małą kostkę.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Składniki sałatki wymieszać razem doprawiając octem, cukrem i pieprzem ( ew. dosypać soli )
Odstawić ponownie do lodówki na 10-15 min.