Martyna12

Martyna12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty , jabłka i cebuli . Może stanowić dodatek do dania głównego lub domowego fast-fooda.

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 2 cebule
  • 2 winne jabłka
  • 1 łyżka oleju rzepakowego z czosnkiem i bazylią
  • 1 łyżka octu
  • cukier
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować .

Posypać solą , wymieszać, odstawić na min 2 godziny do lodówki.

Cebulę obrać, pokroić w małą kostkę.

Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Składniki sałatki wymieszać razem doprawiając octem, cukrem i pieprzem ( ew. dosypać soli )

Odstawić ponownie do lodówki na 10-15 min.