reniferek

reniferek

Kucharz
[Przepisów: 6]

Surówka z czerwonej kapusty

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Doskonały, lekki dodatek do mięs wszelkiego rodzaju...

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • 1 główka czerwonej kapusty(średnia)
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżeczka soli (do smaku)
  • Sok z jednej cytryny(do smaku)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 łyżka majonezu Winiary

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę drobno poszatkować, cebulę pokroić w kostkę; dodać sól i sok z cytryny wymieszać . Odstawić na 1 godzinę. Przed podaniem dodać odsączoną kukurydzę i majonez. Dokładnie wymieszać. Podawać do mięs z grilla lub obiadu. Smacznego!

Tagi:

kapusta