LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Surówka z czerwonej kapusty i miętą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na surówkę z czerwonej kapusty z miętą

Surówka z czerwonej kapusty i miętą

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty i miętą

 

  • 1 szklanka poszatkowanej czerwonej kapusty
  • sól

 

  • do sosu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1/2 łyżki soku z cytryny
  • sól,pieprz
  • kilka gałązek mięty i natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty i miętą
Kapustę poszatkować wymieszać z solą,ugnieść i zostawić na około 10 minut.Następnie kapustę opłukać zimną wodą na sicie i odsączyć,miętę pokroić w paseczki .Oliwę rozetrzeć z octem winnym,sokiem z cytryny,solą i pieprzem.Wymieszać kapustę z miętą i sosem .Doprawić do smaku solą,pieprzem i udekorować miętą i pietruszką.

Tagi:

sosy kapusta