kasia2201

kasia2201

Szef Kuchni
[Przepisów: 110]

Surówka z czerwonej kapusty III

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Można podawać na ciepło lub na zimno.

Surówka z czerwonej kapusty III

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty III

 

  • 1/2 kg czerwonej kapusty
  • 2 jabłka
  • sok z 1 cytryny
  • 2 cebule
  • 3-4 łyżki oliwy
  • szczypiorek lub zielona pietruszka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty III
Kapustę poszatkować, zalać gorącą wodą, posolić, dodać odrobinę kwasku cytrynowego, gotować 5-10 minut. Odlać wodę, kapustę skropić sokiem z cytryny i przestudzić. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jabłka strate na tarce o grubych oczkach, pokrojony szczypiorek, olej, sól, pieprz.