Sposób przygotowania:
Szynka w czerwonej kapuście
Szynkę przyprawić, posolić, odstawić na pół godziny.
Cebulę pokroić w pióra i zeszklić na rozgrzanym oleju. Wsypać mięso, dusić pod przykryciem ok pół godziny.
Ziemniaki pokroić w kostkę. Kapustę pociąć w paski różnej wielkości. Do mięsa wrzucić ziemniaki i kapustę. Zalać bulionem i doprowadzić do wrzenia.
Gotować całość pod przykryciem aż wszystko zmięknie. Dosolić jeśli trzeba.
Zagęścić mąką z wodą i pogotować jeszcze 5-7min.
Cebulę pokroić w pióra i zeszklić na rozgrzanym oleju. Wsypać mięso, dusić pod przykryciem ok pół godziny.
Ziemniaki pokroić w kostkę. Kapustę pociąć w paski różnej wielkości. Do mięsa wrzucić ziemniaki i kapustę. Zalać bulionem i doprowadzić do wrzenia.
Gotować całość pod przykryciem aż wszystko zmięknie. Dosolić jeśli trzeba.
Zagęścić mąką z wodą i pogotować jeszcze 5-7min.